Salvamont Neamț anunţă închiderea temporară a două trasee turistice din Ceahlău distruse din cauza viiturilor

Salvamont Neamţ a publicat pe pagina de Facebook un mesaj prin care anunță închiderea a două trasee turistice din masivul Ceahlău, din cauza pagubelor produse de viiturile de zilele trecute.

În cursul zilei de ieri, echipele salvamont din Neamț au finalizat evaluarea distrugerilor făcute de torenți pe traseele turistice din Parcul Național Ceahlău.

Potrivit Salvamont Neamț, zona cea mai afectată este cea a Cascadei Duruitoarea și Bazinului Pârâului Martin. „Având în vedere gradul mare de risc al parcurgerii traselor din această zona, se închid temporar până la remedierea situației, următoarele trasee:

  1. Durău – Piciorul lui Bucur – Rupturi – Cascada Duruitoarea (drumul lui Iosav) marcaj cruce albastră – traseu impracticabil.

2. Sectorul Cascada Duruitoarea – Polita cu Ariniș -Piciorul Șchiop – Cabana Dochia marcaj cruce roșie.

Celelalte trasee din masiv rămân deschise fiind practicabile.

De asemenea, în postarea se menționează că drumurile forestiere pe care se face intervenția de evacuare în caz că sunt victime ale accidentelor montane, sunt impracticabile, iar timpul de răspuns în cazul intervențiilor este de aproximativ trei ori mai mare în cazul în care vremea nefavorabila nu va face posibilă intervenția.