Depozit cu peste 500 kg de cocaină. Drogurile au fost găsite in cutii în care ar fi trebuit să fie numai banane, aduse din Columbia

Încrengătură cu iz mafiot în cazul drogurilor descoperite în Chiajna. Este vorba despre 503 kilograme de cocaină în valoare de 25 de milioane de euro, conform calculelor procurorilor, sau 50 de milioane de euro daca se calculează la prețul pieței.

Drogurile au fost găsite in cutii în care ar fi trebuit să fie numai banane, aduse din Columbia. Au trecut însă fără probleme prin vămi și au fost descoperite din greșeală la doi pași de București, într-un depozit.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au descoperit, marți, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat de pe raza unui stat al Uniunii Europene.
Valoarea de piață a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro.
Prin ordonanța Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 2 și art. 3 din Legea 143/2000.
Activitățile au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO București, al criminaliștilor din cadrul DGPMB – Serviciul Criminalistic și al luptătorilor SIAS.

Pe de altă parte, incendiul de noaptea trecută din Afumați este posibil să aibă legătură cu descoperirea drogurilor. Și asta pentru că drogurile de la Chiajna au fost găsite pe 26 iulie, din greșeală. Acestea nu trebuiau să fie în acel TIR și nu trebuiau să ajungă la depozitul respectiv. Cu alte cuvinte, cineva a greșit destinatarul.