ACTUALITATESOCIAL

Patru cetăţeni algerieni opriți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetul Marmaţiei au depistat patru cetăţeni algerieni care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina.

Ieri, 30 august  a.c., la nivelul Sectorului  Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.30, un echipaj al poliției de frontieră a depistat pe raza localităţii Brodina, județul Suceava, patru cetățeni străini, de sex masculin, care se deplasau pe jos, dinspre linia de frontieră spre  interiorul tării.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, cele patru persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, unde, în urma cercetărilor s-a stabilit că  sunt  cetăţeni algerieni.

Cei patru cetăţeni străini au vârste cuprinse între 24  şi 32  de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar  în continuare  urmează a luate măsurile legale ce se impun conform procedurilor legale în vigoare.