CORONAVIRUSSĂNĂTATE

Secţia ATI destinată bolnavilor COVID a Spitalului Judeţean Suceava are toate paturile ocupate

Secţia de terapie intensivă destinată bolnavilor COVID a Spitalului Judeţean Suceava are toate paturile ocupate, iar în secţia de infecţioase sunt internaţi chiar şi copii.

Medicii suceveni sunt îngrijoraţi, pentru că tot mai mulţi pacienţi tineri, fără comorbidităţi, ajung târziu la spital, iar starea de sănătate a celor internaţi în secţia de boli infecţioase se agravează de cele mai multe ori, aceştia având nevoie de terapie intensivă. De mai bine de o săptămână, secţia lucrează la capacitate maximă, medicii fiind deja nevoiţi să transfere pacienţi la unităţi spitaliceşti din alte judeţe.

Purtătorul de cuvânt al Spital Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, medicul Dan Teodorovici: În ultimele 48 de ore au fost trei decese la pacienţii COVID – vârste: 57, 56 şi 86 de ani. În prezent sunt internaţi 61 de pacienţi în secţia de boli infecţioase – 57 de adulţi şi patru copii, copiii având patru luni, 18 luni, 8 ani şi 11 ani; copiii au forme uşoare -, iar în terapie intensivă sunt internaţi momentan şapte pacienţi, dintre care trei ventilaţi noninvaziv şi un pacient intubat. Teodorovici sustine ca pacientii decedati  nu erau vaccinaţi.

Dacă numărul de cazuri noi va continua să crească, Spitalul Judeţean va trebui să solicite la Direcţia de Sănătate Publică suplimentarea numărului de paturi destinate pacienţilor cu COVID-19.