SOCIAL

 Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

 Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

 

          La data de 04.09.2021, în jurul orelor 00.40, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare la volanul acesteia fiind  identificat un bărbat de 38 de ani, din mun. Suceava. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, constatându-se că avea o alcoolemie de 0.51 mg./l pur alcool în aerul expirat.

Ulterior, șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

 

La data de 04.09.2021, orele 14:57, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Suceava se deplasează un autoturism al cărui conducător auto este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.

În jurul orei 15:00 un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică care se afla pe Bulevardul 1 Mai, a reperat apelantul și autoturismul care făcea obiectul sesizării, motiv pentru care au pornit în urmărirea sa, acesta fiind blocat pe str. Scurtă.

La scurt timp la fața locului a sosit  echipajul de poliţie rutieră  din cadrul Biroului Rutier, ocazie cu care, în urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către un bărbat de 33 ani, din comuna Vulturești, județul Suceava, iar întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere rezultatul testului de respirație, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru recoltarea probelor de sânge necesare în vederea determinării alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, care urmează a fi soluţionat procedural de către lucrătorii Biroului Rutier.