ACTUALITATESOCIAL

            Evenimente rutiere cercetate de polițiștii suceveni

 

            Evenimente rutiere cercetate de polițiști

 

La 04.09.2021, orele 17:50, un bărbat de 46 ani din municipiul Rădăuți, județul Suceava, a condus autoturismul pe DN 2, în afara localității Dărmănești, având direcția de deplasare Suceava spre Rădăuți.

La un moment dat a intrat în coliziune cu un alt autoturism care rula în fața sa și era condus de un bărbat de 64 ani din mun. Suceava. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară  a șoferului de 64 de ani și a altor doi pasageri din același autoturism, ambii în vârstă de 65 de ani.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative şi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”.

 

La data de 04.09.2021, ora 19.50, un bărbat de 28 de ani a condus autoturismul pe raza com. Vicovu de Jos pe DN2H, având direcția de deplasare dinspre Vicovu de Jos spre Gălănești, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu alte două autoturisme conduse de un bărbat de 42 de ani, respectiv un bărbat de 36 ani.

În urma impactului a rezultat avarierea celor trei vehicule implicate și rănirea ușoară a două persoane, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 36 de ani.

Fiind testat cu aparatul etilotest conducătorul auto de 28 de ani a rezultat o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i preluate probe biologice de sânge. Ceilalți doi conducători auto au fost testați, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

La data de 04.09.2021, ora 22.10 un bărbat de 42 de ani a condus autoturismul pe DN2E-Marginea, din direcția Horodnic de Sus către localitatea Clit.

La un moment dat fost surprins de apariția pe partea carosabilă a unui bărbat de 61 de ani care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis. În aceste condiții pietonul a fost acroșat de autoturism, acesta suferind leziuni.

Pietonul a fost transportat cu o ambulanță SMURD la Spitalul Mun. Rădăuți și ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorul auto și 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.