ANUNȚANUNT

Orban, despre Ion Caramitru: „Ne-a fermecat pe scenă, ne-a încurajat în vremuri grele, ne-a ajutat să mergem înainte”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a transmis un mesaj de condoleanțe, după tragicul anunț al morţii marelui actor Ion Caramitru. „Simțim o mare tristețe în această zi și ne despărțim cu mare greutate de un om și de un artist care rămâne de neînlocuit”, spune liderul liberal.

„Ion Caramitru, o adevărată stea a scenei și ecranului din România, un om devotat artei și culturii, a fost pentru noi și un simbol al primilor pași pe care i-am făcut în democrație.

Chipul și vocea sa au dat speranțe și curaj românilor care în decembrie 1989 se ridicau la luptă pentru libertate.

Anii în care a condus Ministerul Culturii sunt printre cei mai buni pe care i-a avut acest domeniu în istoria ultimelor trei decenii.

„Ne-a fermecat pe scenă, ne-a încurajat în vremuri grele, ne-a ajutat să mergem înainte”

Ne-a fermecat pe scenă, ne-a încurajat în vremuri grele, ne-a ajutat să mergem înainte. A dat viață unora dintre cele mai mari personaje din teatru: de la Romeo la Cezar, de la Hamlet la Creon, publicul a simțit întotdeauna că niciun rol nu era prea mare pentru un astfel de actor.

Prea repede ne-a părăsit, atunci când credeam cu toții că mai avem încă mult timp împreună, încă multe roluri în care să-l admirăm și multe vorbe de înțelepciune pe care să le ascultăm. Simțim o mare tristețe în această zi și ne despărțim cu mare greutate de un om și de un artist care rămâne de neînlocuit.

Condoleanțe sincere familiei sale, precum și marii sale familii din Teatrul Național și din lumea artelor românești. Dumnezeu să îl aibă în paza sa”, a scris preşedintele PNL, Ludovic Orban pe pagina sa de socializare.