NAȚIONALPOLITIC

PPSD îi cere președintelui Iohannis să pună capăt crizei, cerându-i demisia lui Florin Cîțu

PSD îi solicită președintelui Klaus Iohannis să intervină în criza guvernamentală și să-i ceară demisia premierului Florin Cîțu. Potrivit social-democraților, șeful statului este unul dintre principalii responsabili pentru situația în care s-a ajuns, pentru că a girat, pas cu pas, deciziile care dus, în cele din urmă, la izbucnirea conflictului dintre partenerii de guvernare.

„PSD consideră că soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este ca președintele Klaus Iohannis să își exercite rolul constituțional de mediator și să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîțu. O astfel de intervenție din partea președintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România.

Este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățânează să se agațe de funcția de șef al Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul „Guvernului Său”, întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR, într-o Coaliție a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică și socială pe care o vedem în prezent în România.

Prin urmare, președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia a premierului Cîțu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp”, a transmis PSD.