NAȚIONALPOLITIC

Roman îl atacă pe Orban: ”A dat toate ministerele importante USR-ului. Era în stare să le dea tot”

Florin Roman, deputat PNL, invitat în emisiunea ”Sinteza zilei” de la Antena 3, i-a dar replica lui Ludovic Orban, care a spus că scandalul din coaliţie a început din momentul în care premierul Florin Cîţu a intrat în competiția internă pentru președinția PNL.

”Văd că domnul Orban rostogolește așa, cu mare ușurință, tot felul de informații neadevărate, ca să nu le spun minciuni și îmi pare foarte rău.

Dacă vedeți, are această obsesie cu eu l-am propus, eu l-am făcut. Eu l-am făcut pe Iohannis președinte, așa ne spune Ludovic Orban, eu am generat această coaliție, eu l-am propus pe Florin Cîțu. Adevărul este că PNL nu a câștigat aceste alegeri. A fost primul partid pe partea dreaptă și faptul că acest guvern de dreapta a fost instalat se datorează, în principal, poziției pe care a avut-o președintele României.

Să vii tu să spui, Ludovic Orban, când tu ai dat toate ministerele importante USR-ului… Era în stare să le dea tot. Am avut patru ași în mânecă: Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării, că noi vorbeam în campania electorală de dezvoltarea României. Deci toate ministerele importante, plus PNRR-ul, domnul Orban, la negocieri, cu o ușurință fantastică, pentru ca dânsul să ocupe scaunul de președinte al Camerei Deputaților, le-a cedat. Eu mă mir că nu a dat tot”, a spus la Antena 3 Florin Roman.