NAȚIONALPOLITIC

Ce spune Cîțu, după ce Orban a spus că dacă va fi reales președinte al PNL reface coaliția în 48 de ore

Premierul Florin Cîțu a reacționat marți seara, la Digi24, la declarația lui Ludovic Orban care a spus că dacă va fi reales președinte al PNL va reface coaliția în 48 de ore. „În PNL este o mare dezamăgire modul în care au fost negociate în iarnă portofoliile din guvern. Foarte mulți dintre colegii mei au spus că domnul președinte Ludovic Orban și-a negociat întâi poziția de președinte al Camerei Deputaților și după aceea au rămas portofoliile”, a spus Cîțu.

 Cîțu: A fost mai greu s-o facă în iarnă, când erau lucrurile mai bune. Eu vă spun altceva. În PNL este o mare dezamăgire modul în care au fost negociate în iarnă portofoliile din guvern.

Foarte mulți dintre colegii mei au spus că domnul președinte Ludovic Orban și-a negociat întâi poziția de președinte al Camerei Deputaților și după aceea au rămas portofoliile.

La rectificarea bugetară, vreau să vă spun, m-am uitat ce ministere au cele mai mari bugete. Sunt ministerele Sănătății, Transporturi, Investiții și mai era încă unul, cred că tot de acolo. Deci, ministere care nu sunt la noi.

Acolo sunt ministerele cu bani, și negociere făcută de domnul președinte în iarnă. A transmis și a creat această problemă în PNL, după ce aceste ministere au ajuns la USR PLUS.

Dacă va face o astfel de negociere din nou, nu cred că va fi foarte bine privit în PNL. Atunci când negociem, trebuie să negociem și interesele PNL, nu interesele personale.

Eu niciodată nu voi negocia interesele personale, ci doar ale PNL și ale românilor.