NAȚIONALPOLITIC

Cioloș, după demiterea secretarilor de stat și prefecților USR-PLUS: ”Sunteți victime”

Dacian Cioloș le-a transmis un mesaj secretarilor de stat USR PLUS, care au fost demiși de premierul Florin Cîțu.

„Aș vrea să le transmit câteva gânduri colegilor din administrație care au fost sau vor fi demiși de premierul Cîțu în aceste ore. Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi. Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Secretarii USR-PLUS sunt ”victime”, consideră acesta.

„Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor. Credința mea este că nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauză de guvernare și voi veți face ce ați început cu profesionalism. Vă mulțumesc și sper să vă revăd la lucru cât mai repede în aceeași coaliție, dar cu un alt premier. Dacian”.

Florin Cîțu demite toți secretarii de stat și prefecții USR-PLUS

Florin Cîțu a anunțat, miercuri seara, că îi demite pe toți secretarii de stat și toți prefecții USR-PLUS. Premierul și-a motivat decizia prin neîncrederea în oamenii care negociază cu PSD și AUR.

„Eu nu vreau să ajungem la momentul în care USR, alături de AUR și de PSD, vine la vot la o moțiune împotriva PNL. După aceea discutăm altfel. Oamenii sunt acolo… Bine, fără secretarii de stat. Eu vă spun care e frica mea. În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24.

Întrebat când îi va demite pe USR PLUS, premierul a răspuns: „În această seară. Nu poți să fii alături de PSD și de AUR și să crezi că ești și într-un minister unde poți să influențezi negativ activitatea oamenilor.”