În județul Suceava s-a acutizat transmiterea comunitară a tulpinii Delta

În județul Suceava s-a acutizat transmiterea comunitară a tulpinii Delta, iar medicii se așteaptă ca numărul de cazuri de infecție COVID să crească pe fondul acestui fenomen.

Sefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, doctorul Monica Terteliu, a vorbit, la Radio Iasi,  în acest context, despre posibilitatea unei noi presiuni asupra sistemului medical:

Monica Terteliu: La cazurile la care s-a lucrat secvențierea virusului SARS COV s-a găsit tulpina predominantă, tulpina DELTA. Da, ne așteptăm la un număr mare de cazuri, deoarece cotagiozitatea acestei tulpini este mai mare și, de ce nu, dat fiind creșterea numărului de cazuri, proporțional cu această creștere și la o creștere a numărului de cazuri de terapie intensivă, din păcate.

În aceeași ordine de idei, medicul Monica Terteliu a precizat că și în județul Suceava au început să fie internați copii cu patologie COVID care provin exclusiv din familii cu părinți nevvacinați:

Monica Terteliu: Momentan, în cadrul Spitalului Județean Suceava, deci la nivelul județului, pentru că noi primim patologia pediatrică COVID, avem internați șase copii cu vârste între două luni și până în doi ani. Din fericire, toate cele șase cazuri sunt cazuri ușoare de boală. Avem doi sugari care au o patologie respiratorie mai complexă, dar nici unul dintre ei nu necesită oxigeno-terapie.