Detalii despre accidentul din Rădăuți unde o autoutilitară a fost lovită de tren

Detalii despre accidentul din Rădăuți unde o autoutilitară a fost lovită de tren. Ieri, ora 15.10, Cristea Gheorghe, de 47 ani, din comuna Horodnic de Sus, jud. Suceava, conducea autoutilitara marca Citroen Jumper, pe str. Abatorului, din Rădăuți, având direcția de deplasare către str. Calea Cernăuți.

Ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată cu indicatoare, de la intersecția str. Calea Cernăuți cu str. Abatorului, conducătorul auto nu a respectat semnificația indicatorului STOP și nu s-a asigurat corespunzător, a pătruns pe calea ferată, situație în care autoutilitara a fost acroșată în partea laterală dreapta față de către trenul Regio Suceava-Putna, ce era condus de către mecanicul de locomotivă, de 24 ani, din Salcea, jud. Suceava spre Gara Rădăuți. În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată în gardul unui imobil de pe str. Calea Cernăuți dar și în autoturismul marca Opel Astra, ce se afla parcat în curtea acestui imobil, rezultând avarii la locomotivă, cele două autovehicule și gardul imobilului.

De asemenea, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului autoutilitarei și a pasagerului de pe scaunul din dreapta față al acesteia, Cristea Dănuț, de 43 ani, din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava. Aceștia au fost transportați cu ambulanța la Spitalul mun. Rădăuți.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat după care i s-au recoltat probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei. Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto Cristea Gheorghe care nu a respectat semnificația indicatorului STOP de la pasajul C.F.R. și a pătruns pe calea ferată fără a se asigura corespunzător.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196, al. 2 și 4 din Codul Penal, raportat la art. 194, al. 1, lit. „b” din Codul Penal.