Hrebenciuc, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare în dosarul Giga TV

Curtea de Apel București a decis, marți, condamnarea definitivă a fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc la trei ani de închisoare cu executare.

În același dosar, fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare. Narcisa Iorga, fostă membră a CNA, a primit 3 ani cu suspendare.

Fosta șefă a CNA Laura Georgescu a fost condamnată la patru ani și patru luni de închisoare cu executare.

Decizia este definitivă.

Procurorii spun că în septembrie 2013, fostă şefă a CNA Laura Georgescu i-a convocat pe membrii CNA şi le-a cerut să ia o decizie în cazul Giga Tv care şi-a întrerupt emisia timp de 96 de ore. După deliberări, membri CNA au decis ridicarea licenţei acestei televiziuni.

Două luni mai târziu, Narcisa Iorga, fost membru CNA, l-a convins pe Gheorghe Ştefan să îşi folosească influenţa, mai ales pe lângă Viorel Hrebenciuc, pentru a îi convinge pe membri CNA să voteze diferit la recurs. Acest lucru s-a şi întâmplat, şi CNA a decis păstrarea licenţei televiziunii.

De asemenea, Laura Georgescu mai este acuzată că în perioada 2013-2014 a întocmit şi i-a convins şi pe angajaţii CNA să întocmească 25 de sesizări false, în urma cărora au fost amendate pe nedrept 11 posturi de televiziune.