Suceava/Cod galben de ploi, grindină și vijelii în 18 județe

ANM/Interval de valabilitate: 14 septembrie, ora 12:00 – 14 septembrie, ora 22:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Potrivit ANM, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, estul și sudul teritoriului.

Județele afectate: Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor

Vremea va fi caldã pentru mijlocul lunii septembrie în cea mai mare parte a ţãriidar cu precãdere în regiunile sudice şi sud-vestice. Local în zonele montane şi pe arii mai restrânse în nord, centru şi est, mai ales dupã-amiaza şi seara, vor fi înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descãrcãri electrice. Pe alocuri, în special în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, cantitãţile de apã pot depãşi 20…25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, cu o probabilitate mai mare în sud-sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 33 de grade.