ACTUALITATE

Vicovu de Sus. În locuința unui localnic, cu probleme de handicap, într-o cămară, au fost gasite 90.060 țigarete, de aproximativ 50.000 lei

Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la locuința unui localnic, din orașul Vicovu de Sus, urmează să fie depozitate țigarete de contrabandă.

Patrula aflată în serviciu s-a deplasat în zona indicată ocazie cu care a observat lângă locuința acestuia mai multe persoane care la vederea autospecialei de poliție au sărit gardul unui imobil și au dispărut, profitând de întuneric.

Membrii echipajului au efectuat verificări în zonă ocazie cu care au observat în curtea lui I.A., de 54 ani, din oraș Vicovu de Sus, sunt mai multe urme de anvelope. Proprietarul  suferă de handicap grad I, are deficiențe de vorbire, auz și locomotor..

Cu ocazia verificării au fost identificate mai multe colete într-un colț al anexei care conțineau mai multe țigarete de proveniență extra-comunitară de diferite mărci, despre care nepotul proprietarului casei a declarat că nu știe nimic în legătură cu acestea..

Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare la locuinta suspecta au fost ridicate coletele ce conțineau țigaretele de proveniență extra-comunitară, și transportate la sediul poliției orașului Vicovu de Sus în vederea inventarierii.

În locuința unui localnic, cu probleme de handicap, într-o cămară, au fost identificate in total 90.060 țigarete, în valoare totală de aproximativ 50.000 lei, din care: 39.980 țigarete marca PULL; 10.000 țigarete marca CREDO; 13.220 țigarete marca MARBLE; 14.760 țigarete marca COMPLIMENT; 9.400 țigarete marca WINSTON; 2.700 țigarete marca FEST.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „contrabandă în forma calificată”.