CORONAVIRUSSĂNĂTATE

CARANTINĂ la Botoșani, de astăzi, după creșterea infectărilor COVID-19 – Câte localități intră în scenariul ROȘU

Municipiul Botoșani a intrat marți în scenariul roșu de COVID cu un indice de infectare de 3,05 la mia de locuitori, alături de alte opt localități din județ. De joi, încă cel puțin două comune vor fi în carantină, a anunțat prefectul de Botoșani.

refectul de Botoșani a anunțat marți că de joi, cel mai probabil, două comune din judeţ vor intra în carantină, pentru că rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit 7 cazuri la 1.000 de locuitori.

Cele opt localități în afară de capitala reședință de județ sunt Blândești (3,54), Corni (3,51), Curtești (4,21), Havârna (3,55), Mihai Eminescu (3,37), Răchiți (3,59), Vorniceni (3,11), Vorona (3,04).

Datele au fost făcute publice de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, care a raportat astăzi, marți, încă 105 cazuri noi de COVID-19.

Cele mai multe sunt în municipiul Botoșani, 48, apoi câte 4 cazuri în Curtești și Hudești, câte 3 cazuri în Dorohoi, Flămânzi, Mihai Eminescu, Rădăuți Prut, Tudora și Vlădeni, câte 2 cazuri în Bălușeni, Copălău, Darabani, Roma, Trușești și Vorona.

De asemenea, câte un caz fost înregistrat în Blândești, Bucecea, Corni, Coțușca, Cristești, Dângeni, Dobârceni, Drăgușeni, Hilișeu Horia, Ibănești, Leorda, Lunca, Nicșeni, Păltiniș, Răchiți, Săveni, Stăuceni, Ștefănești și Vf. Câmpului.

Alături de cele nouă localități în scenariul roși, alte 11 localități se află în scenariul galben: Flămânzi (2,75), Brăești (1,93), Cordăreni (1,79), Cristinești (1,58), Dângeni (1,56), Frumușica (1,53), Hlipiceni (2,36), Nicșeni (1,52), Sulița (1,67), Trușești (1,66) și Vlădeni (2,05).

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în județele/localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, accesul la mai multe activtăți este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.