RETETE

Rețetă/Tocinei din Bucovina

Astăzi vă prezentăm rețeta celor mai gustoși tocinei din cartofi, care se prepară rapid, sunt foarte apetisanți și delicioși, numai buni pentru un prânz rapid.

Ingrediente:

2 ouă
1 lingură rasă de sare fină
3-4 linguri de brânză sărată (de burduf, telemea)
1-2 linguri faină,
smantana, câtă vreţi
ulei pentru prajit

Mod de preparare

1 Cartofii cruzi, curăţaţi de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică.
2 Daca vi se pare că au lăsat multă apă, se poate scurge.
3 Apoi adăugam ouăle, brânza, sarea, făina şi amestecăm bine compoziţia.
4 Punem uleiul în tigaie la foc şi, atunci când este încins, luăm cu lingura din compoziţie, facem nişte găluşte,
prin presare de marginea vasului, după care punem în tigaie, în uleiul incins. Prăjim pe ambele parţi.
5 Tocineii trebuie nu fie foarte groşi, pentru a se prăji bine.6. Sunt gata cand au o culoare aurie.II scoateti pe șervețele de hârtie pentru a se scurge uleiul.

7 Tocineii se servesc simpli, calzi ori reci, cu smântână, cu salată sau cum vă mai place dumneavoastra.