ADMINISTRATIEULTIMA ORĂ!

Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe liderul USR, Dacian Cioloș. A mai fost prim-ministru al României din noiembrie 2015 până în ianuarie 2017

Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe liderul USR, Dacian Cioloș. Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș candidat pentru funcția de prim-ministru în urma consultărilor care au avut loc, azi, de la ora 12.00,cu partidele parlamentare pentru desemnarea viitorului prim-ministru. Șeful statului a discutat, pe rând, cu reprezentanții PNL, PSD, USR, AUR, UDMR și ai minorităților naționale.

Dacian Cioloș a fost propunerea de prim-ministru înaintată de USR în timpul consultărilor. PSD și PNL nu au nominalizat niciun nume de candidat în timpul consultărilor.

Cine e Dacian Cioloș:

De profesie inginer horticultor, Cioloș  a deținut funcția de prim-ministru al României din noiembrie 2015 până în ianuarie 2017. Pe 10 noiembrie 2015, Dacian Cioloș a fost desemnat prim-ministru al României de către președintele Klaus Iohannis, la șase zile după demisia premierului Victor Ponta.

Este președintele USR PLUS din 1 octombrie 2021. Anterior, el a ocupat funcția de comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în cadrul Comisiei Europene între 2010 și 2014. În ianuarie 2019 a fost ales președinte al Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS). În octombrie 2016, în preajma alegerilor parlamentare, Dacian Cioloș a lansat Platforma România 100, o platformă de principii, valori și proiecte pentru dezvoltarea României, pe care a propus-o spre dezbatere partidelor aflate în campanie.Concomitent, Cioloș a confirmat că nu va candida la alegeri.Principalele două partide din opoziție, Partidul Național Liberal și Uniunea Salvați România, și-au anun

țat susținerea pentru Platforma România 100. La rândul său, Dacian Cioloș a recomandat electoratului să voteze PNL sau USRÎn 2021 a devenit președinte al USR, învingând contracandidatul Dan Barna cu 50,9% din voturi la alegerile interne ale partidului.

Coloș a fost consilier al fostului ministru al Agriculturii, liberalul Gheorghe Flutur.