JUSTIȚIE

Condamnata la 2 ani si 7 luni de inchisoare pentru contrabandă

Condamnata  pentru contrabandă. Curtea de Apel Suceava a  respins astazi, ca tardiv introdus, apelul declarat de Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava împotriva sentinţei penale  pronunţate de Judecătoria Suceava în dosar vizând pe inculpatul Bijec Nicolae.

În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava împotriva aceleiaşi sentinţe, vizând pe inculpata Bijec Magdalena.

Instanța desfiinţează în parte sentinţa penală şi încheierea de îndreptare eroare materială pronunţată în dosarul cu acelaşi număr, numai cu privire la inculpata Bijec Magdalena, şi în rejudecare: Înlătură din sentinţa penală, relativ la inculpată, dispoziţiile de aplicare a art. 38 alin. 1 Cod penal rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal şi de condamnare pentru comiterea, la data de 21.08.2019, a infracţiunii prev. de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 Înlătură din încheierea de îndreptare eroare materială toate dispoziţiile referitoare la inculpată.

Condamnă pe inculpata Bijec Magdalena la o pedeapsă de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată  stabilită prin prezenta decizie, la care adaugă o treime din pedeapsa de 1 (un) an închisoare stabilită de instanţa fondului pentru săvârşirea, la data de 15.03.2019, a infracţiunii prev. de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, urmând ca aceasta să execute în total o pedeapsă de 2 (doi) ani şi 7 (şapte) luni închisoare.

Face aplicarea art. 67 alin. 2 Cod penal (în loc de art. 67 alin. 1 Cod penal) în ce priveşte pedepsele complementare aplicate inculpatei pe lângă cele două pedepse principale stabilite în sarcina sa şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă.

Majorează durata termenului de supraveghere stabilit în sarcina inculpatei Bijec Magdalena de la 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni la 2 (doi) ani şi 7 (şapte) luni. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei decizii. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel, avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată azi 13.10.2021, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.