ACTUALITATE

Barbat din Horodnic de Sus, reținut după ce a furat lemn din pădurea Primăriei Gălănești

Barbat din Horodnic de Sus, reținut după ce a furat lemn din pădurea Primăriei Gălănești. Ieri, începând cu ora 05:00, la nivelul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost organizată o acțiune proprie cu sprijinul unei grupe a Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava.

În cauza penală privind sesizarea Ocolului Silvic Marginea, din data de 08.10.2021, orele 09.00, prin care se reclama furtul unei cantități de 25 metri steri, lemn foc, esență pin, salcie, frasin, anin negru și anin alb, oamenii legii au făcut un plan de actiune.

Astfel, în urma activităților informativ-operative executate de lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești în perioada 08.10.2021 – 15.10.2021 s-a stabilit că din Cantonul Silvic Gălănești din cadrul Ocolului Silvic Marginea care are în administrare o zonă cu vegetație forestieră (luncă) situată pe raza comunei Gălănești, lunca râului Suceava, care aparține Primăriei Gălănești a fost sustrasă în noaptea de 07/08.10.2021 cantitatea de aproximativ 25 metri steri lemn foc (aproximativ 12,04 metri cubi) material lemnos ce era depozitat în două locații diferite respectiv în zona în care este autorizată o partidă silvică care se află în curs de exploatare.

Lemnul de foc (speciile pin, frasin, salcie, anin) era fasonat, secționat la lungimea de un metru, scos și depozitat în proximitatea zonei forestiere pentru a fi comercializat către populație. În noaptea de 07/08.10.2021 persoane rămase neidentificate folosind un mijloc de transport posibil microbuz au sustras din două locuri unde era depozitat material lemnos, cantitatea de cca 25 metri steri din speciile mai susmenționate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”, prev. de art. 228 alin.(1), art. 229 alin.(1) lit. b din Codul penal iar în urma investigațiile efectuate a fost identificat microbuzul utilizat la comiterea faptei proprietatea numitului Grab Nicușor din comuna Horodnic de Sus,  însă acesta era utilizat de  Boghean Relu din comuna  Horodnic de Sus, jud. Suceava. În cauză, Judecătoria mun. Rădăuți a emis autorizația de efectuare a percheziției domiciliare pentru imobilul din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava, imobil ce aparține lui  Boghean Relu.

În data de 16.10.2021, începând cu ora 06:00, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, cu sprijinul unei grupe de luptători SAS au pus în executare mandatul de percheziție emis de către instanță ocazie cu care în incinta curții imobilului a fost identificat microbuzul ce a fost implicat în comiterea faptei.

Microbuzul a fost ridicat și indisponibilizat pentru cercetări fiind depus la sediul Poliției mun. Rădăuți în baza ordonanței de ridicare și a procesului verbal de indisponibilizare întocmite cu ocazia percheziției domiciliare.

De asemenea, a fost identificată cantitatea de aproximativ 1,24 metri cubi lemn foc fag pentru care  Boghean Relu nu poseda documente de proveniență din transport, material lemnos ce a fost ridicat si transportat la Ocolul Silvic Marginea în vederea stabilirii provenienței, fiind predat în custodie.

Boghean Relu a fost condus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești iar în urma probatoriului administrat și a audierii în calitate de suspect în prezența apărătorului ales, s-a luat măsura reținerii preventive sub aspectul comiterii infracțiunii de ”furt calificat”, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin. (1), comb. cu art. 229, alin. 1, lit. b) din Codul Penal, fiind emisă ordonanță de reținere la ora 13:40.

La nivelul secției a fost constituită escortă, sBoghean Relu fiind introdus în CRAP Suceava.