ACTUALITATE

Un stâlp de electricitate din Mironu a luat foc

Un stâlp de electricitate din Mironu a luat foc. Sâmbătă dimineață, lucrătorii Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat care se afla pe raza localității  Mironu, că ”ard cablurile de la stâlpul de curent electric”.

La nivelul vârfului unui stâlp de electricitate amplasat în drum, în dreptul porții de la locuința familiei reclamantului,  a izbucnit un incendiu care a favorizat aprinderea unui cuib de berze și a cablurilor conductoare de la rețeaua publică de electricitate.

La fața locului au intervenit două autospeciale de pompieri din cadrul Primăriei comuna Valea Moldovei, respectiv din cadrul ISU- Gura Humorului care au localizat și lichidat incendiul, stabilind ca sursă probabilă de aprindere – ,,Efectul termic al curentului electric” .

Contactând reprezentanții E-on care au intervenit la fața locului, aceștia au precizat că, în urma incendiului au ars cleme și rezerva la rețeaua TIR pe o lungime de aproximativ 1m, cauzându-se un prejudiciu de aprox. 500 lei. Focul izbucnit nu s-a propagat la alte bunuri. Nu au existat victime omenești sau alte pagube.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de ”Distrugere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 255 alin. 1 din Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Valea Moldovei.