JUSTIȚIE

2 vasluieni reținuți pentru trafic de droguri

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În fapt, s-a reţinut că, începând cu luna februarie 2021 și până în prezent, inculpaţii, în vârstă de 37 de ani, respectiv 66 de ani, au înființat o cultură de cannabis outdoor și au desfășurat activități de depozitare și vânzare a drogurilor către consumatori de pe raza municipiului Huși, contra sumei de 50 lei doza.
La data de 26.10.2021 procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Vaslui împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare pe raza municipiului Huși și a unei localitați limitrofe, în urma cărora au fost descoperite și ridicate peste 3.600 de grame cannabis, precum și suma de 6350 lei.
În cursul zilei de 27.10.2021 Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.