CRYPTO

Un deputat federal brazilian propune o opțiune de plată cripto pentru lucrători

Deputatul federal Luizão Goulart, un congresman brazilian, a propus un proiect de lege pentru legalizarea plăților criptografice ca mod de plată pentru lucrătorii din sectorul public și privat.

Propunerea lui Goulart urmărește o nouă lege care să permită tuturor lucrătorilor brazilieni să aibă opțiunea de a solicita angajatorilor o remunerație în criptomonede. Cu toate acestea, proiectul de lege garantează că plățile criptografice să fie efectuate numai după vânzarea unui acord reciproc între lucrători și angajator. Potrivit versiunii traduse a proiectului de lege:

„Limitele procentului de plată (remunerație) în criptomonede vor fi la libera alegere a lucrătorului. Orice impunere din partea angajatorului va fi interzisă.”
Proiectul de lege evidențiază evoluția finanțelor – de la un sistem de troc la monedele fiat și până la Bitcoin (BTC) – punând accentul pe aspectul descentralizării, care elimină dependența de „o singură persoană sau de o entitate centrală”.

Dacă va fi promulgat, proiectul de lege al lui Goulart va stabili un consens între lucrători și angajatori pentru predeterminarea procentelor de remunerare în cripto și fiat. Potrivit lui Goulart:

„Cel mai important, propunerea va ajuta la colaborarea în rezolvarea problemei „cash” a guvernelor federale, de stat și municipale, oferind alternative de plată și, în același timp, mișcând o gigantică economie de piață care se află în față.”
În timp ce solicita aprobarea propunerii, Goulart a citat necesitatea de a stabili „o economie globală care să faciliteze viața de zi cu zi a cetățenilor și să ofere o bună calitate a vieții pentru toți”. Proiectul va fi promulgat în lege după 90 de zile de la data aprobării.

Legat de acest subiect: Brazilia își propune să înăsprească sancțiunile pentru infracțiunile financiare legate de cripto-monede

Comisia specială a Camerei Deputaților din Brazilia a aprobat recent un proiect de lege pentru a penaliza infracțiunile financiare legate de criptomonede.

Cele mai recente modificări de reglementare au mărit pedeapsa pentru spălare de bani, pe lângă creșterea pedepselor minime de închisoare pentru infracțiuni similare. După cum a relatat Cointelegraph, pedeapsa a crescut de la o treime din suma de bani spălată la două treimi, în timp ce timpii de închisoare au fost crescuți de la 10 ani la 16 ani și opt luni.

„În lipsa unei reglementări, oamenii nu au unde să se adreseze. Piața va avansa și se va adapta în Brazilia. Nu vor mai exista profitori care să folosească tehnologia pentru a înșela milioane de brazilieni”, potrivit deputatului federal Aureo Ribeiro.

sursa foto: pexels.com

sursa articol: cointelegraph.com