CRYPTO

Elon Musk se debarasează de 1,1 miliarde de dolari în acțiuni Tesla

Excentricul miliardar și-a chestionat adepții de pe Twitter, dar avea deja planificată vânzarea din cauza obligațiilor fiscale.
Elon Musk, CEO-ul Tesla, a lichidat acțiuni în valoare de peste un miliard de dolari, potrivit unor documente financiare recente.

Documentele depuse pe 11 noiembrie la Comisia pentru valori mobiliare și burse confirmă vânzarea a peste 934.000 de acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 1,1 miliarde de dolari.

Musk a vândut acțiunile la un preț mediu de aproximativ 1.170 de dolari, blocând astfel creșteri de aproape 180% ale prețurilor în ultimul an. Este doar a treia oară când Musk vinde acțiuni ale companiei de când Tesla a devenit publică pe Nasdaq, în 2010, și este cea mai mare tranzacție a sa.

Documentele arată că Musk a plănuit să vândă acțiunile ca parte a obligațiilor sale fiscale în septembrie. El și-a chestionat cei 63 de milioane de urmăritori în weekend, întrebându-i dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale Tesla. Dintre cei 3,5 milioane de respondenți, aproape 58% au spus da. Cu toate acestea, CEO-ul Tesla a vândut mai puțin de 1% în această vânzare și deține în continuare peste 170 de milioane de acțiuni.

În ultima vreme se vorbește mult despre câștigurile nerealizate ca fiind un mijloc de evitare a impozitelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla.

Sunteți de acord cu acest lucru?

– Elon Musk (@elonmusk) 6 noiembrie 2021
Ca răspuns la sondaj, el a precizat: „Nu iau un salariu sau un bonus în numerar de nicăieri. Am doar acțiuni, prin urmare, singura modalitate prin care pot plăti impozite personal este să vând acțiuni”.

În zilele care au urmat sondajului, acțiunile Tesla s-au prăbușit cu 16%, coborând pentru scurt timp sub 1.000 de dolari pe 10 noiembrie. TSLA atinsese un maxim istoric de 1.230 de dolari pe 4 noiembrie, iar în prezent este cu aproximativ 11% mai jos față de acel vârf.

Legat de acest subiect: Bitcoin coboară sub 67.000 de dolari, în timp ce prăbușirea acțiunilor Tesla se combină cu negarea de către CEO-ul Apple a planurilor criptografice

Au existat speculații – hopium într-adevăr – în cercurile cripto că ar putea pune o parte din acești bani în active digitale. Domnul Whale și-a întrebat cei 357.000 de urmăritori: „Ce criptomonedă ar trebui să cumpere pentru a deveni primul miliardar din istorie?”

Directorul general al MicroStrategy, Michael Saylor, i-a sugerat să cumpere mai multe Bitcoin în urma sondajului de pe Twitter, dar înainte de apariția știrii despre această vânzare:

„Dacă obiectivul este diversificarea, o strategie alternativă de luat în considerare este convertirea bilanțului $TSLA într-un standard Bitcoin și achiziționarea a 25 de miliarde de dolari în $BTC. Acest lucru ar oferi diversificare, protecție împotriva inflației & mai multă creștere pentru toți investitorii într-un mod eficient din punct de vedere fiscal.”
Potrivit BitcoinTreasuries, Tesla deține în prezent 43.200 BTC în valoare estimată de 2,79 miliarde de dolari la prețurile actuale.

sursa articol: cointelegraph.com

sursa foto:pexels.com