LOCALPOLITIC

Verzii suceveni: Cerem  guvernanților să ia măsuri urgente pentru a preveni explozii sociale cauzate de creșterea aberanta a prețurilor la energie și alimente

Partidul Verde filiala județeană Suceava susține legarea salariului minim de coșul de consum lunar.

Cerem  guvernanților să ia măsuri urgente pentru a preveni explozii sociale cauzate de creșterea aberanta a prețurilor la energie și alimente, sunt facturi care vin majorate de 3-5 ori, sunt deja produse alimentare la raft majorate vizibil.

Coșul minim pentru un trai decent pe septembrie a crescut la 7234 lei pentru o familie cu doi copii. Valoarea coșului pentru o familie de doi adulți și un copil este de 5993 lei pe lună, pentru o familie de doi adulți fără copii este de 4417 lei pe lună, iar pentru o persoană adultă singură este de 2708 lei pe lună.

Cum se vor descurca cei peste 1,7 milioane de români angajați pe salariul minim 1524 lei?

Actualii guvernați, împreună cu Președintele României, sunt nepăsători la această problemă, trăiesc în altă lume, iar singura soluție pentru a mai spera la conștientizarea celor de la putere fața de dezastrul social rămâne ieșirea în stradă.

De asemenea, noi, verzii suceveni, solicităm un sprijin real pentru cei care trăiesc în zona de munte. Mare parte dintre ei nu au avut posibilitatea de a lucra cu acte, de a avea parte de asigurare medicală, pensie, iar la un necaz sunt abandonați. Viața de la munte nu este ușoară și nici nu ai parte de lux sau un trai decent, iar din acest punct de vedere muntenii merită protejați și sprijiniți de către statul român.

 

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

Filiala jud. Suceava