DIVERTISMENTPUBLICITATE

Cum să faceți un puzzle ca un profesionist, chiar dacă sunteți începător

În condițiile în care timpul petrecut departe de gadgeturi și dispozitive electronice devine o adevărată necesitate pentru a ne destresa și a ne relaxa, nu este de mirare că atât de mulți oameni vor să știe cum să înceapă un puzzle.

Dacă sunteți deja un împătimit al puzzle-urilor, s-ar putea să vi se pară nedumeritor faptul că cineva ar vrea să știe cum să înceapă un puzzle. Cu toate acestea, începerea unui nou hobby poate fi destul de copleșitoare, precum și interesantă.

Rezolvarea puzzle-urilor este un hobby fantastic și, din fericire, nu este niciodată prea târziu pentru a începe. Indiferent de vârsta pe care o aveți, puteți beneficia cu adevărat de începerea unui puzzle sau două! Puzzle-ul este antidotul ideal pentru agitația în care s-a transformat viața modernă. Este o modalitate excelentă de a vă relaxa și de a vă destinde, se știe că vă detensionează și este un hobby ieftin și distractiv.

Ce dimensiune de puzzle ar trebui să alegeți?

Pentru majoritatea adulților, un puzzle de 500 de piese este un loc excelent pentru a începe. Din acest punct puteți ajunge cu ușurință la puzzle-uri mai provocatoare de 750 și 1000 de piese. Și puteți la fel de ușor să coborâți la modelele ușor disponibile de 250 și 300 de piese, care sunt, de asemenea, făcute pentru adulți.

 

Vă recomandăm să începeți cu un puzzle de 500 de piese, care este destul de provocator pentru început. Știm că există mult mai multe modele realizate în intervalul de 1000 de piese, însă 1000 de piese pot fi cu adevărat copleșitoare și intimidante pentru un începător. Este mult mai probabil să vă frustrați și să renunțați la acest minunat hobby dacă vă propuneți obiective prea mari pentru început.

 

Persoanele care încep să se familiarizeze cu puzzle-urile nu se gândesc de obicei la cel mai bun tip de puzzle pentru început. Ei aleg pur și simplu un design care le place cum arată. Deși este important să alegeți un design care vă place, este la fel de important să nu cumpărați unul care vă va frustra cu adevărat ca începător.

Feriți-vă de peisajele cu aspect frumos și de puzzle-urile scenice

Puzzle-urile scenice pot fi uimitoare la vedere. Dar imaginile care prezintă o mulțime de aceeași culoare în zone mari pot fi super dificile, nu doar pentru începători, ci și pentru cei mai experimentați în a face puzzle-uri.

 

Încearcă să eviți imaginile care prezintă mult cer, zăpadă sau apă, deoarece acestea vor avea, în mod normal, o mulțime de piese de aceeași culoare. Acest lucru poate fi foarte frustrant de rezolvat.

Alegeți un puzzle de formă dreptunghiulară normală

Pentru început, alege un puzzle standard de formă dreptunghiulară și stăpâniți-l, înainte de a alege alte forme. Puzzle-urile de formă ovală și circulară pot fi mult mai greu de asamblat din cauza faptului că au margini curbate sau de formă aleatorie.

 

Chiar și puzzle-urile de formă pătrată pot pune o mică problemă atunci când poate că se potrivesc pe placa de puzzle într-o direcție, dar nu și în cealaltă.

Evitați puzzle-urile în alb și negru și cele întunecate și mohorâte

Evitați puzzle-urile foarte întunecate, în special cele care prezintă mult negru, puzzle-uri alb-negru, modele gotice și mohorâte.

Știm că pot arăta foarte uimitor atunci când sunt complete, dar puzzle-urile cu o mulțime de negru sunt printre cele mai greu de rezolvat și nu sunt deloc prietenoase pentru începători. De asemenea, sunt destul de rele pentru a fi văzute, cu excepția celor mai bune lumini.

Nu alegeți culori unice sau gradații de culoare

Indiferent cât de cool vi se pare că acestea arată, nu vă atingeți de ele ca începător. Evitați-le ca pe ciumă. Aceste imagini sunt pentru atunci când sunteți mai experimentat și înțelegeți pe deplin tehnicile de sortare care vă ajută.

Căutați o varietate de culori și modele

Căutați un puzzle care să aibă o bună varietate de culori și modele. Puzzle-urile în stil visător, cu nuanțe moi, pastelate arată uimitor, dar sunt foarte greu de asamblat, deoarece culorile se estompează treptat unele în altele.

 

Puzzle-urile care au o mulțime de culori contrastante și modele ușor de ales sunt mai ușor de abordat pentru începători.