CRYPTO

Congresmenii din SUA introduc un proiect de lege pentru a modifica prevederea privind impozitul cripto în legea privind infrastructura

Președintele SUA, Joe Biden, a promulgat luni legea privind infrastructura.

Un grup bipartizan de parlamentari americani a introdus un proiect de lege pentru a modifica dispozițiile referitoare la cripto-taxă din legea bipartizană privind infrastructura semnată la începutul acestei săptămâni.

Legea „Keep Innovation in America Act”, introdusă joi, ar modifica definiția brokerului cripto inclusă în Infrastructure Investment and Jobs Act, legea bipartizană privind infrastructura adoptată atât de Camera Reprezentanților, cât și de Senat la începutul acestui an, înainte de a fi promulgată de președintele SUA, Joe Biden. Proiectul de lege urmărește, de asemenea, să modifice o dispoziție din noua lege care modifică secțiunea 6050I din codul fiscal, precum și să abordeze tranzacțiile dintre brokeri și non-brokeri.

Reprezentanții Patrick McHenry (R-N.C.), Tim Ryan (D-Ohio), Kevin Brady (R-Texas), Ro Khanna (D-Calif.), Tom Emmer (R-Minn.), Eric Swalwell (D-Calif.), Warren Davidson (R-Ohio), Anthony Gonzalez (R-Ohio) și Ted Budd (R-N.C.) au introdus proiectul de lege.

McHenry, membrul de rang înalt al Comisiei pentru servicii financiare din Camera Reprezentanților, a declarat într-o declarație că proiectul de lege ar „oferi o claritate suplimentară” cu privire la domeniul de aplicare al proiectului de lege privind infrastructura.

„Pe de o parte, avem legea privind investițiile în infrastructură și locurile de muncă pe care președintele Biden a semnat-o luni. Aceasta include cerințe de raportare a activelor digitale care amenință să împingă inovatorii și antreprenorii în străinătate”, a spus el. „Acest lucru ar lăsa SUA ca un observator pasiv al unei industrii care evoluează rapid. Pe de altă parte, putem remedia aceste standarde prost construite și ne putem asigura că sunt compatibile cu modul în care funcționează efectiv această nouă tehnologie.”

Legea privind infrastructura, introdusă pentru prima dată de senatorii Rob Portman (republican din Ohio) și Kyrsten Sinema (democrată din Arizona), printre alții, conține o dispoziție care urmărește să extindă definiția unui broker în scopul raportării criptoimpozitelor. Prevederea a atras furia industriei criptografice pe fondul îngrijorărilor că definiția ar putea include producătorii de portofele sau dezvoltatorii de software care nu ar putea respecta cerințele de raportare fiscală. Prevederea ar putea genera venituri fiscale de aproape 30 de miliarde de dolari în următorul deceniu,

O altă dispoziție, care modifică secțiunea 6050I, ar impune destinatarilor tranzacțiilor să păstreze informațiile privind cunoașterea clienților de la expeditori.

Proiectul de lege prezentat joi ar modifica ambele prevederi. Senatorii Cynthia Lummis (R-Wyo.) și Ron Wyden (D-Ore.), care au pledat pentru restrângerea domeniului de aplicare a definiției brokerului în timp ce Senatul evalua proiectul de lege inițial privind infrastructura în luna august, au introdus luni propriul proiect de lege pentru a excepta de la lege validatorii blockchain și vânzătorii de produse necustodiale.

Miercuri, Lummis a postat, de asemenea, pe Twitter o fotografie a ceea ce pare a fi o versiune a Senatului „Keep Innovation in America Act”.

„Trebuie să ne dăm seama cum să găsim un echilibru între protecția consumatorilor și o supraveghere rezonabilă, oferind în același timp acestor tehnologii și companii spațiul necesar de care au nevoie pentru a se dezvolta, a inova și a democratiza sectorul financiar”, a declarat Ryan într-o declarație.

Coin Center, Blockchain Association, Crypto Council for Innovation, Electronic Frontier Foundation, National Taxpayers Union, Association for Digital Asset Markets, Americans for Tax Reform și Chamber of Digital Commerce au publicat declarații de susținere a proiectului de lege de joi.

sursa articol: www.coindesk.com

sursa foto: pexels.com