CRYPTO

Întoarcerea pieței: Retragerea Bitcoin se oprește în timp ce comercianții reduc efectul de levier

Indicatorii tehnici arată o tendință pozitivă de creștere pentru BTC.

Miercuri, prețul Bitcoin a continuat să se stabilizeze în jurul valorii de 60.000 de dolari, după ce a scăzut cu aproape 15% de la un maxim istoric de aproape 69.000 de dolari. Unii analiști rămân optimiști în privința prețului BTC datorită îmbunătățirii datelor blockchain, sugerând că actuala retragere ar putea fi de scurtă durată.

„Scăderea pare să fie legată de eliminarea efectului de levier excesiv din sistem”, a scris Jan Wuestenfeld, analist la CryptoQuant, într-o postare pe blog. „Atâta timp cât elementele fundamentale pe lanț nu se schimbă la aceste corecții de preț, perspectivele pe termen mediu rămân optimiste”, a scris Wuestenfield.
Cele mai recente prețuri
Bitcoin (BTC): 60.374 dolari, +0,85%.
Ether (ETH): 4.257 dolari, +1,17%.
S&P 500: 4.688 DOLARI, -0,26%.
Aur: 1.866 dolari, +0,88%.
Randamentul trezoreriei pe 10 ani a închis la 1,59%.
Lichidări cu efect de levier

Graficul de mai jos arată ratele de finanțare ridicate (costul deținerii de poziții lungi în contractele futures perpetue listate la principalele burse) la bitcoin și ether. Creșterea recentă a ratelor de finanțare a indicat un apetit mai mare pentru efectul de levier în rândul traderilor, dintre care unii au devenit vulnerabili la lichidări pe măsură ce prețurile au scăzut.

Pe măsură ce piețele se stabilizează în jurul nivelurilor actuale, ratele de finanțare s-au reașezat din nou în apropierea teritoriului neutru, potrivit lui Joo Kian, analist la Delphi Digital, o firmă de cercetare în domeniul cripto.

Sumar de monede alternative

Tokenul AVAX de la Avalanche urcă la cel mai înalt nivel din toate timpurile: AVAX a crescut cu 85% în ultimele 30 de zile, ducând capitalizarea sa de piață la 23 de miliarde de dolari. Fondatorul Avalanche și CEO-ul Ava Labs, Emin Gun Sirer, a declarat marți că firma sa va colabora cu firma de contabilitate „Big Four” Deloitte „pentru a construi platforme mai eficiente de ajutorare în caz de dezastre, folosind blockchain-ul Avalanche”, ceea ce ar fi putut impulsiona ultima etapă de creștere a prețului monedei AVAX, a raportat Lyllah Ledesma de la CoinDesk.
Oasis lansează un fond de ecosistem de 160 de milioane de dolari: Proiectul layer 1, aflat de mult timp în dezvoltare, se pregătește în sfârșit pentru ora de vârf, a raportat Andrew Thurman de la CoinDesk. Fondul va fi folosit pentru a semăna proiecte în fază incipientă care se bazează pe Oasis, inclusiv „[finanțe descentralizate], NFT-uri [jetoane nefungibile], metaverse, tokenizare de date, DAO de date, guvernanță de date” și alte proiecte.
KuCoin Labs lansează un fond de 100 de milioane de dolari pentru proiecte metaverse: Fondul KuCoin Metaverse va investi în proiecte de jocuri și NFT, a raportat Tanzeel Akhtar de la CoinDesk. Metaversul este un spațiu generat de convergența lumilor virtuale, a realității augmentate și a serviciilor de internet

sursa foto:pexels.com

sursa articol:www.coindesk.com