ACTUALITATESPORT

„Să stăm în genunchi să-i pupăm mâna lui Arafat?” Reacție vehementă după „joaca” de-a restricțiile

Reacție vehementă după măsurile luate de stat în ultimele luni. Fostul manager de la U Cluj, Daniel Stanciu, n-a mai suportat această „joacă” a statului în ceea ce privește măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19.

Ceea ce l-a supărat extrem de mult pe Stanciu nu a fost neapărat relaxarea restricțiilor, ci impunerea acestora în urmă cu aproximativ 3 săptămâni. Acum, arenele sportive se redeschid, dar cu ocuparea a cel mult 30 la sută din capacitate.

„Și ăia care au avut până acum 30% se duc la 50 %? E lockdown total când închizi totul. Dar iar trebuie să stăm în genunchi să îi pupăm mâna lui Arafat, că iar a luat o decizie senzațională și la fel de lipsită de logică.

Deci te puteai duce la biserici sau la sălile de sport 100%, dar la fotbal nu aveai voie. Ăia vaccinați. Era împotriva logicii. Sau la teatru era 30% și acum teatrele se duc la 80% în spații închise și noi ne ducem la 30%, cu fotbalul, că stăm în aer liber.

Aoleo, am ajuns acum… Păi când aveam 16.000 de cazuri pe zi și spitale fără medicamente și mureau românii pe capete, atunci nu mai era important Arafat. Discutăm de Ciucă dacă vrei, dar de Arafat, nu.

Hai să vezi cum au luat naștere serviciile secrete, misterioasele puteri din umbră. Azi de la 22:00 pe Digi World, în Digi Online.

Cred că avem, prin Australia, medici români care se ocupă de pandemie și care chiar se pricep. Și ăia au scăpat și au populație mai mare. Dar noi, cu Arafat, închidem porțile la stadion.

Păi te-ai vaccinat. Deci e împotriva logicii. Adică tu ce spui? Să nu se mai ducă lumea la vaccinat, că oricum nu te mai lasă să intri pe stadion, nu? Atunci de ce mă vaccinez? Ca să pot să ies, să fiu sănătos, să…”, a spus Daniel Stanciu la Liga Digisport. Se redeschid arenele sportive, însă există anumite particularități. Raed Arafat a făcut precizări

Guvernul a dat o veste care a bucurat pasionații de sport din România. Activitățile sportive din România se vor putea disputa din nou cu spectatori, după o lună în care stadioanele au fost închise.

Cu toate acestea, ecistă însă și anumite particularități. Pe lângă ocuparea a cel mult 30 la sută din capacitate, mai există și o condiție orară. Adică publicul va avea acces pe arenele sportive, însă doar până la ora 21 seara. Raed Arafat a făcut precizările.

„Se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive, pe teritoriul României, în spațiile închise sau deschise, să poată fi realizată doar în intervalul orar 05:00 – 21:00, cu participarea spectatorilor în capacitate de până la 30 la sută din capacitatea maximă, asigurarea distanței de minimum un metru între persoane și purtarea măștii de protecție.

Participarea va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de la vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării, deci cei trecuți prin boală.

Toate trebuie să fie translatate printr-o hotărâre de guven, care urmează să fie emisă cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare”, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

  • Suporterii nu au mai avut acces în arene pe baza testelor nici în luna octombrie, înaintea închiderii stadioane.
  • Până când noua măsură poate fi pusă în aplicare, aceasta trebuie validată printr-o hotărâre de Guvern și publicată în Monitorul Oficial.
  • sursa:digisport.ro