PUBLICITATE

4 întrebări pentru a alege stilul potrivit de geacă de iarnă

Fiind o necesitate absolută pentru a vă bucura din plin de zilele de iarnă, o geacă de iarnă trebuie să fie rezistentă, de înaltă calitate și bine adaptată la activitățile pe care le veți face. Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți geacă de iarnă potrivită pentru a înfrunta intemperiile.

1. Ar trebui să optați pentru o geacă de iarnă din puf sau una umplută cu material sintetic?

Primul lucru pe care trebuie să vă întrebați atunci când este momentul să alegeți o geacă de iarnă pentru bărbați, o geacă de iarnă pentru femei sau chiar o haină călduroasă pentru copii este cu ce tip de izolație este umplută. Pe de o parte, puful este o forță de luat în seamă pentru căldură. Este fabricat din materiale ultraușoare și compresibile care pot satisface chiar și nevoia de căldură a celei mai pretențioase persoane. Pe de altă parte, odată ce se udă, puful își pierde pufozitatea și, prin urmare, proprietățile sale termice. Cu toate acestea, dacă puful a fost supus unui tratament DWR (Durable Water Repellent), rezistența sa la umiditate și ploaie va fi sporită.

 

Alături de puf se află umplutura sintetică. Concepute pentru a reproduce capacitățile termice ale pufului, materialele sintetice au avantajul de a fi foarte eficiente – chiar și atunci când sunt ude – și, de asemenea, se usucă rapid. Pentru respirabilitatea lor ridicată, rezistența la apă și confortul lor, gecile de iarnă cu umplutură sintetică sunt alegerea firească pentru majoritatea pasionaților de sport.

 

Întrucât aceste două tipuri de geci de iarnă au fiecare trăsături distincte, interesați-vă despre caracteristicile lor și despre cum să le întrețineți bine, fie că optați pentru o haină din puf, fie pentru una sintetică.

2. Veți purta geaca de iarnă în timpul activităților în aer liber de intensitate mare, ușoară sau moderată?

Este esențial să vă puneți întrebările potrivite pentru a selecta geaca de iarnă perfectă, deoarece modul în care o veți folosi este un factor extrem de important de luat în considerare. Cât de intense vor fi activitățile dvs. în aer liber? Veți face un sport care necesită multă energie și rezistență, în care veți transpira și vă veți încălzi, sau veți fi mai static și mai calm?

 

Modelele de geci de iarnă care sunt folosite pentru stratificare sunt soluția optimă pentru iubitorii de sport, deoarece vă permit să faceți orice activitate fără să vă încălziți sau să vă fie prea frig. Este celebrul principiu al cepei: este suficient să adăugați sau să îndepărtați un strat pentru a obține un confort maxim. Atunci când vă îmbrăcați, începeți cu un strat de bază care respiră foarte bine. Apoi, adăugați un strat intermediar – fie din puf, fie sintetic – și, în final, un strat exterior cu membrană Gore-Tex, care face ca învelișul să fie atât rezistent la vânt, cât și la apă.

3. Ce mici „plusuri” ar trebui să căutați, atunci când alegeți geacă de iarnă potrivită pentru dumneavoastră?

Persoanele care caută o geacă de iarnă pentru bărbați, o geacă de iarnă pentru femei sau chiar una pentru copii preferă, în general, stiluri ușoare și versatile, în care pot face o varietate de activități, de la schi la alpinism sau chiar o plimbare prin oraș într-o duminică. Printre unele dintre cele mai populare caracteristici, trebuie avute în vedere și mereu populara mânecă cu gaură pentru degetul mare – una dintre preferatele schiorilor – și fermoarele de sub brațe, care permit o mai bună aerisire. O altă mică caracteristică extra ar fi o glugă detașabilă, dintre care unele sunt, de asemenea, reglabile pentru un confort și un stil optim.

4. Cum să cumpărați o geacă de iarnă într-un mod eco-friendly?

Tot mai mulți clienți aleg să susțină brandurile locale, achiziționând geci de iarnă care sunt concepute și fabricate aproape de casă. Puteți minimiza impactul transportului alegând una dintre aceste mărci. În plus, pentru a face o alegere conștientă de mediu, luați în considerare materialele și originea lor. Izolația sintetică, cum ar fi poliesterul, este uneori fabricată din materiale reciclate pentru majoritatea gecilor.