ACTUALITATEULTIMA ORĂ!

Foto/Târgul de Crăciun se deschide într-un spaţiu destinat doar vaccinaţilor. Gardurile despartitoare intre vaccinati si nevaccinati au fost montare

Târgul de Crăciun din municipiul Suceava se deschide, vineri 26 noiembrie, ora 12.00, pe esplanada Casei Culturii.  Primarul Ion Lungu avertizează că nevaccinaţii nu vor putea intra la târgul la care participă producătorii Asociaţiei „Produs în Bucovina” şi meşteşugarii. În spaţiul special delimitat şi la tarabele acestora vor avea acces doar persoanele vaccinate, poliţiştii locali urmând a solicita prezentarea certificatului verde.

„Nu se poate deschide Târgul de Crăciun în alte condiţii decât cele care sunt stabilite prin lege. Şi nu numai la noi, în România, ci în toată lumea modernă. Şi în Europa occidentală intrarea la Târgul de Crăciun se face pe baza certificatului verde. Ca atare, nici la Suceava nu putem face altfel. Avem pregătit, acolo, un  perimetru securizat, la intrare fiind prezentă Poliţia Locală. Am stabilit un circuit de intrare şi ieşire. Am văzut foarte comentarii pe Internet, dar nimeni nu este deasupra legii. Totuşi, pericolul nu a trecut, suntem în plin val al patrulea, ne pregătim de valul cinci şi trebuie să facem cât mai mult pentru reduce posibilitatea transmiterii acestui virus şi a îmbolnăvirii peroanelor” a conchis Lungu.